19 Aralık 2008 Cuma

Autocadde yapılan bir çalışma 2


Autocad de yaptığım bu çalışmayı umarım beğenmişsinizdir.

16 Aralık 2008 Salı

Yengeç Burcu ( Mizahi )

Gördüğüm kadarıyla bugün çok neşelisiniz. Yoksa bir yerden para mı çıktı ne ayak ? Neyse efendim. Bugün özellikle dikkat edeceğiniz nokta; ısrarcı ve baskıcı bir kişilik sergilemekten kaçınmak olmalıdır. Çevrenizdekileri neden bukadar sıkıyorsunuz ki ?
Bırakın biraz akışına efendim. Şöyle kızgın kumlardan serin sulara akar gibi gevşeyin relaxing olun bakalım. Size oniki vakte kadar para gelecek. Bunu aylara yayacak olursak 1 seneyi bulur. hemen acele etmeyin para dedim diye. Biraz sabırlı olun. Olmuyor böyle. Bir anda birçok yerde olmak isteyeceksiniz. Eğlence, hareket, yenilik nerdeyse sizi de orada görmek mümkün. Ama içkiyi fazla kaçırmayın. Sonra küfelik olursunuz. Bu sene tuttuğunuz takımı bırakıp o çok sevdiğiniz kişi için onun takımını tutacaksınız. Anlayacağınız takımınız çok kötü durumda olmalı ki değiştirebiliyorsunuz. İşlerinizde başarılı olacak ve patronunuzun yerine göz dikeceksiniz.
Çevrenize ve sosyal çevreye karşı neşeli ve ılımlı yaklaşımlarınız var, ilişkilerinizde bir hareketlilik gözleniyor. Üzülerek söylüyorum ki çıktığınız kişi sizi başkasıyla aldatıyor olmalı. Baksanıza parfümünü değiştirmiş ve saçına başına özen göstermeye başlamış. Yok yok var bi numaralar. Yeryer ılıman, yeryer de kurak bir dönmdesiniz ailesel bakımdan. Babanız üzerinize çok düşmeye başlamış bu aralar. Gözü üzerinizde. Erkek arkadaşlarınıza müdahale etmeye başlamış. Yok onla gezme yok bununla çok samimi olmayacaksın. Seni zor günler bekliyor. Derslerinde başarısız bir dönem geçiriyorsun güzelim. Dersleri de asmaya başlamışsın. Devamsızlık almış başını gitmiş. Ateş seni çağırıyor.
Facebook'da yeni arkadaşlar edinip " Dilber Hala , Nassıın ? Dipçik gibisin dipçik. Dıkandım .. " grubuna katılacaksın. Statüs ayarlarından bütün erkek arkadaşlarını sileceksin ve " bütün kızlar doplandık " ekibine katılacaksın bu aralar. Çevrenizde maddi durumu iyi insanlarla iletişim kuracak ve iş anlaşmaları yapılacak. Ancak gün sonunda bir hayli yorulduğunuzu anlayacaksınız. Sesiniz çok güzel. Eurovizyon şarkı yarışmasına katılmayı düşünüyorsun. Ankara'dan abin gelecek ve evde bir bayram havası mevcut. Yakın zamanda arkadaşlarınla eğlenmeye gittiğin ve en seviğin barda Nazan Öncel ile karşılaşacaksın. Senin sesini beğenip " misafir ol gel bana börekler açayım sana, param pulum yok ama gönlüm zengin " diye davette bulunacak gibime geliyor.
Etkileşim içinde olduğun insanlarda duyarlılık ve iyi niyet arıyor gibisin. Kendini iyi hissettiğinde yardımsever, sıcakkanlı, anlayışlı, neşeli düşünceli ve anlayışlı olabiliyorsun. Demek ki isteyince oluyor. Tepkilerin mantıklı değil duygusal. Ailene aşırı bağlısın, evcimensin. Bence sen evde kalacaksın. Turşunu kuracaklar senin bu gidişle. Aşırı hassas olmandan dolayı depresyon eğilimlisin. Doğayı yeşilliği seviyorsun. Bu haftasonu çık tepelere bağır kuduruk gibi. Boşaltmalısın içindeki tıkanmış antiserbest duygularını. Çekirdek yemeye bayılıyorsun ama yerdeki kabukları süpürmeye asla. Pasaklı bir yapın var. Rahatsın. Bazen sıkıntıya gelemeyecek durumda oluyorsun ve etrafındakileri incitiyorsun. Senin en sevdiğin çiçek; ya da başka bir deyişle burcunun çiçeği Akdeniz Lalesi. Akdeniz den gelen anemon güçlü renkleri ile yengeci büyüler. Yengecin yaşam tarzında olduğu gibi anemonlar da kendilerine özgüdür. Rahatsız edilmeden küçük gruplar halinde yetişirler. Küçük veya taşlı bahçelerde.
Alt kattaki kiracınla aranda sürtüşmeler olabilir. Kiraya zammı fazla abartmaya ne gerenk var? Sıkma insanları. Ama sen yine de alttan al biraz.Bu sene eşinle konuşup çocuk yapmalara başlayacaksın. Mesailer başlıyor. Romantik davranıp eşine bir çiçek almayı denemelisin. Gül alma sakın. Çok banal oldu artık. Yükselen Burcun ilginç özelliklerinden bir tanesi de aşk ve seks kapasiteni ve meyillerini gösterir.Romantik birisi misiniz yoksa aşkı saf bir erotizmle mi arıyorsunuz ? Tutkulu, kendini her şeyi ile sevdiğine adayan birisi misiniz ? Bunu kendinizde aramaya başla bence. Senin yükselen burcun Boğa. İyi anlaşıyorsun sen onunla.

Ardışık Dialoglar Serisi - 2 - Atakan ile Hüdaverdi

Antartika, dünyanın en güneyinde yer alan ve Güney Kutbu olarak bilinen kıta. Burası dünyanın en soğuk ve en rüzgarlı yeri. Dünyada belki de yaz ve kış mevsimleri arasında yüzölçümünün değiştiği tek yer. Çünkü burada yüzlerce kilometrelik buzullar oluşuyor.
Antartika'da bir çok penguen türü yaşıyor. Ayrıca mink balinası ile kambur balina, yaz aylarında Antartika sahillerinin konukları oluyorlar. Bu hayvanlar kril sürüleri için buraya geliyorlar.
Havalar ısınıp buzullar ve buz dağları erirken müthiş manzaralar ortaya çıkar. İnsan kendini o sulara atmak ister fakat o suyun da buzlu su olduğu unutulmamalıdır! Antartika'ya gitmek bazı dönemlerde tehlikeli olabilir. Kışın aşırı soğuk olması, yazın ise üzerindeki delik ozon tabakasından güneşin uv ışınlarına sürekli maruz kalması cilt kanseri riskini arttırmaktadır. Sakın ola " ee güneş gözlüüüm var bana bişey olmaz ki, aramızda kalsın " diye düşünmeyin ölürsünüz. Hele hele sakın pazardaki 5 YTL'lik dandik gözlüklerden almayın.

H : HÜDAVERDİ SUKOYVERDİA: ATAKAN KANAKAR

H __Versace gözlüğüm naber.A __Hadi len ordan bildiin teneke.H __Ama bana " abi orjinal versace bu " dedi satan adaam. A __Kaça aldın sen bunu ?
H __Beş milyona.A __Beş milyon mu ? Ohha. Ytl olmasın o ?H __Şşşeyy evet 5 ytl.A __Ol'm adam İtalyan sattırır mı malını o kadar ucuza ? Yemişler seni. Ama senin gibi malını da bulmuşlar kaçırılır mı ? Ama daha fazla konuşma yoksa ben aklımı kaçıracağım çocuum. H __Yaa ben de hava atıyordum orjinal diye ühühhühühhhüüü =(((..:..:..A __Yaa ol'm sen bari uyma bu uyuz modaya ya. Mustafa sandal gözlüü takma gıcık oluyorum. Onları zamanında şehirlerarası otobüs şöförleri takıyordu. Senin otobüsün bilem yok. Bi de Terminatör takıyordu filminde.H __Hangi terminatör ? Arnılt Şıvartzeneger mii ? A __Yyook Arnılt Çuvallagezer =)))) muhahhaaahaaaaH __Yaa ağbi dalga geçme benlen yaa.A __Ol'm tiğpin o kadar müsait ki dalgalanmaya, dayanamıyom lan.A __Festival gibisin sana katılmak istiyorum Hüdaverdiciğğğm.H __Atakan ağbi yaa. Üğğğff. A __ Tamam len tamam. Yanına aldın mı herşeyini ?H __ Hevet ağbi aldığğm.A __ Ulan senelik izninde Antartica'^ya uçakla giden ilk salak ekibi bizizidir herhalde. Git işte Trabzon'a tertemiz çay havası , Antalya'ya git çıtır hatunlar havada uçuşuyor, bikisiz lolitalar . Ama neymiş efendim " ağbi yeni heyecanlar, hezeyanlar yaşamak gerekli hayatın tadı da burda " . B..k yemişin sen salak. Bu mu lan heyecan ? Buzda donarak ölmek mi ? Gastede çıkar artık anasayfada " Antartica'da buzlu sudan çıktıktan sonra şezlonga yatan ve kıçına yapışan salaklar ! da daaam ! " .
H __ Ağbii istersen geri verelim bileti.
A __ Nereye veriyon ? Biz vazgeçtik diye pilot geri mi dönecek ? Kakalak uçaktayız. Uuuçaaaaktaaaaa. Uyan artık. Allahım ne günah işledim de bu salakla beraber tatile gitmeye karar verdim ? Üühhüüüühüü =((
H __ Ağbi hzırlan yaklaştık kapıya yaklaşalım mı ?
A __ Yaklaş da gör ebenin şartelini. Yau benim dan...lak arkadaşım, benim az güneşışığı görmüş paytak beyinli goncam.... Sen salak mısın yoksa bana aptal sarışın rolü mü yapıyorsun ? Lan uçakta, yaklaştık diye kalkıp kapıda beklenir mi ? Tren mi oğlum bu. İett mi oğlum bu ? Uçakta orta kapı yok aslanım, yiğit parçam. Bak gelmeden paraşütsüz atacağım kendimi aşağıya. Beni delirtme n'ooluur. Lan daha uçak kalkmadan pilota " ağbi biletsiz binince senin kartbil'den basabilir miyiz ? " diye sormadın mı ? Sen ne iğrenç adamsın ya. Ama sabredeceğim ve salak arkadaşına 4 gün dayanabilen ilk insan olarak giines rekorlar kitabına gircem.
H __ Ağbbii. Kızma ama sana bişey diicem. Benim çişim geldi. Kalksam kızar mısın ? Çoğğk sıkıştım prostat olmaktan korkuyorum ağğbi. Atakan ağğğbiii ığğğşşşş ....... ağğbiii ... oğğğğğhhhh.... olduğu yere ...çüğdürdü ( sıcak sıcak..... ) Tamam ağbi artık gerek kalmadı.
A __ N'aaptın sen yaaaağ. Llllaaaaağğğn öldürürüm seniğ burada oolum. Reziiiiiğğl .
H __ Atakan ağğbi napiiim dayanamadım. Sana sorana kadar geldi ben de saldım gitti.
A __ Aaağğğğğğhh !! Aaağğğh ! Kalbim sıkışıyor. Host bey bana yardım edin galiba kalp krizi geçiriyorum....
Host _ ( ya da kabin memuru ) : Bayfendi beyfendi iyi misiniz ?? Pilot bey sanırım yolcularımızdan biri fenalaştı. Buraya gelin lütfen.
Pilot : Oğlum sen dingo musun ? Uçağı bırakıp nasıl geleyim oraya ? Sen seçme misin uçan nesne !! misin ?
Host __ Otomatik pilot yok mu uçakta ? Pilot __ Pilot var ama otomatik değil sivri beyinlim. Host __ Yaağ boşver tak 5 e yol boş kaptırgitsin derim .Pilot __ E tamaaaam . Geliyorum. Du bakiiim. Aç yakasını aç, kravatını gevşet..
A __ U... uuu .... uççakk.... ???
H __ Eee uçağı kim sürüyor ? Piloğğt ağbi kim var kokpitte ?
Pilot __ Hiiiç. Hiçkimse yok, yol düz yavaş yavaş uçuyor işte boşver. Aceleniz mi var ?
A __ Haayyııııııır ..... Küt !
H __ Aaaa bayıldı yine....
Eğer bu dialoglar serisi tutarsa sizin nabzınıza göre şerbet vereceğimdir. Hadi bakalım beğenirseniz devamını yazacağım. Belki de sizin sayenizde Atakan ilem Hüdaverdi Antartica'ya inecekler. Daha tatil yapacaklar 4 gün......
Sevgiler selamlar.....

SüperMan __ Eevet arkadaşlaaar şimdi vakit, yola koyulmanın vaktidir. Saatlarinizi ayarlayınız bakalım. 30 dakika sonra oradayız.. Robocop aldın mı açık adresi ? Sen de başkomiserle iyi anlaştın bakıyorum da ne dersin ?
Robocop __ E vet a bi cim al dım ad re si. Adı Move Tv imiş. Adresi veriyorum : Beşibiyerde çıkmazı, Ğ blok daire 12/... ..... İstanbul. Evet abi komisrle iyi anlaştım. Hatta işbaşvurusu bile yaptım. Ne de olsa meslektaşız. Tek fark onun etten olması. Form doldurdum, bana " biz seni ararız " dedi başkomiser.
Süperman __ O zaman nah alırlar seni işe. Oğlum anla bunu " biz sizi ararız bizden haber bekleyin " dedikleri zaman anla ki o iş tırt çıkmıştır. Ama umudunu yitirme sakın olur İnşallah.
Robocop __ Heeh ! Sen bütün umudumu b..kla , s...ç içine ondan sonra da olur olur üzülme sen de bana. Yağ git işine ağbi yağ benle dalga mı geçiyon ?
Pele __ Tamam Robocan takma kafana tokadan başka =))) Bak ben Maradonayla hergün çile çekiyorum, hep salak salak espiriler şakalar falan derken alıştık artık. Sen de alış bence. Yok eğer sen alışık değilsen Sadri Alışık =)))) PUHAHHAHAHAAAHAA
Maradona __ Hehh hehhh heh !! Çok komik Pelecan. Senin mizahın da kendin gibi kara. Bu mudur espiri anlayışın ? He bu mu ? Seni karabasan iğrenç futbol kukuletası =)))
Pele __ N'oldu esrarçekici arkadaşım zoruna mı gitti espirim ?
Maradona __ Yyyyooo ne zoruma gidecek ol'm ? Zoruna gidenin canı çıksın =)
SüperMan __ Sıkı tutunuuuun uçuyoruz .
KaraMurat __ Evet yiğitler bacılar süpermen havayollarına tekrar hoşgeldiniz. Az sonra MoveTv binasına ineceğizdir. Şuanda birmilyon arşın yükseklikteyiz ve birbirinize hava şakaları yapmayın. Birbirinize sıkı tutunun, havadar diye gaz kaçırmayın arkada insan var bi kere. Muhabbet ederken havadan sudan diye boşboş konuşmayın. Birbirinize tutunurken kimse önündekinin poposuna içgeçirerek bakmaya. Mesela şuanda benim önümde Sharon Stone bacı var idür, bakın sadece belinden tutuyorum ama düşmesin diye. Yoksa eteği havalanıyor diye baktığım falan yok. Anlaşıldı mı aslanparçalarım.
Elvis Presley __ Ohhoooo KaraMurat kardeş sen bizi yiyiyorsun gibime geliyor. Muradımızsı dedik sevgilimizi emanet ettik, senin düşündüklerine bak. Ayıp ama.
KaraMurat __ Asıl ben sana darılırım böyle düşünürsen aslanım Preslim.Elvis __ Yok ben söyliyim de....
Sharone Stone __ Aaa Elvoşum ayıpediyorsun Murat ağbime ama. O sadece belimi sıkı sıkı tutuyor nevar bunda ?
Elvis __ Tanrı aşkına senin neyin var Şerın ? Seni kollamayıyım mı ? Sana sahip çıkmasam kolbastıya gideceksin. korkarım.
Sharon __ E korkuyorsan böyle düşünme benim arkam sağlam =)
Johnny Bravo __ Heyy bebek n'aber ? Şşeeyyy adınız Safinaz dı değil mi ? Çok hoş ve alımlısınız. Bu çok hoşuma gitti.
Safinaz __ Temeeeeel . Şuna bak yaağ bana asılıyor. Temeeel. Gözün çıkmasın neişin var senin Angelina'nın arkasında ? Ühühhüüü beni o sarı şırfıntıyla boynuzluyoor =((
Temel Reis __ Ne vardur Safinazum daa ? Ne soyliysun anlamayrum senu . Ne, o sari zevzek saa mi asilaiii ? Uiyy yedum senuuu.. Lan ot kafalu. Napaysun sen benum karima ? Celirsem senun o saçlarinu kazirum deruna kadar.
Johnny Bravo __ Hey Temel. N'aber adamım ? Benn aslında sadece ondan hoşlandığımı söyledim. Yoksa temassal bir cinsellik yok aramızda yani. Bana güven dostuum. Relax ol bakalım.
Temel reis __ Uyyy pen bu kilçuu hamsi paluu cibi kilçuklu kilçuklu yerum daaaaa.... Ula sari kafalu hele aşşağiya ielum da pak pen senu napacağum.
Arsen Lupen __ Reca ederim yine başlamayınız mistır Temel. Sayın Johnny Bravo sadece insancıl duygularını açığa fazla vuran bir kişi o kadar. Biraz ılımlı yaklaşmalıyız değil mi ? Bak 100 gün bir oda da kapalı yaşayacağız. Birbirimizi kırmayalım. Hem profesyonel düşünerek ses çıkarmazsak iyi puanlar alabiliriz. Çaktın köfteyi ?
Temel Reis __ Uiyyyy haçen haklusun kilçuk. İlk defa saa hak vereyrum. Haçen profesyonel takulmaluyuz deyul mi ?
BatMan __ Heh şunu bileydin Temel !!
Red Kit __ Ahhaa ! One be. Batman sen nerden çıktın Tanrı aşkına ? Sen projede yoktun.
Hepbir ağızdan ( RedKit hariç ) ::
" Heeeeeeeey oleeeeeey Batman geldiiiiii "
BatMan __ Teşekkür ederim dostlarım. Allah razı olsun cümlenizden. Türkiye beni çok etkiledi. Bu atmosferi yaşamak zorunda hissettim kendimi bir anda. Baksanıza camiler, minareler, ezan sesleri, mazmavi bir deniz. Dolayısıyla miztik bir yapısı var doğasal olarak. Ben de 100.000 Ytl'ye talibim anlayacağınız. Aranıza hoşgeldim değil mi =))))) Hahahahahaaaa he bu arada başka bie hesabı da görmeye geldim buraya.
Fred Çakmaktaş __ Nedir Batman söylesene ?
Batman __ Bir belediye başkanı bana dava açmış. Neymiş efendim Batman kendi illerinin ismiymiş, yok efendim Batman diye bir kahraman tamamen uydurmaymış. Kıçımın kenarı filan diye arkamdan atıp tutuyormuş. Kendimi ona göstereyim de irfana eriştireyim onu.
Pele __ Vayy gidi Batman ağbim. Biz senin çizgiromanlarınla büyüdük be. Ağbi bi imza çaksana bana be. N'olur.
Batman __ Pelecim havada imza atamam be güzelim. Prensibim değil bi kere. Hele bir inelim aşağıya, girelim sıcacık odalarımıza...
Pele __ Tamam ağbi ( ezik ıslak kedi yavrusu bakışlarıyla )
Maradona __ Lan Pele. hemen yalakalık yapıyon he. " Ağbi bi imzağ ağbii , severek izliyoruz ağbii " . Ne lan bu. Yalaka mısın sen oğlum?
Pele __ Kes ulan. konuşma sen.
Maradona __ Tabi senin borun ancak bana öter zaten. Başkalarına gelince " ağbi ağğğbiii " . Ssssss =)))
SüperMan __ Tamaaaam inişe geçiyoruz gençler, genç kalanlar. Sıkı tutunun.
Batman __ Süperciğğğm sen yavaş yavaş inmeye başla ben sana destek olurum devam et yol boş. kaptır gitsin derim.
SüperMan __ Yağ Bat ağbi bana işimi öğretme yav. Tipik bir yurdum insanı davranışları yapma bana.
BatMan __ Tamam koçum ya. Sana da laf söylenmiyor he. İyi in bakalım bukadar insanla aşağıya. Bakalım yumuşak bir iniş yapabilecek misin ? Elimi bile sürmem.
Brad Pitt __ Yav şu uzun gökdelenin camlarını silen adama bakın. Bu bizim örümcekadam değil mi yav ? Harbiden de o yaa. Adamın düştüğü hallere bakın yaaa. Eee ne oldu değil, ne olacağım demeli. Understand me dostlarım ?
Engelina Jolie __ He valla o gerçekten de. Yazık yaa. Onu da alalım mııı süpermeeen? Noollluuuur.
Süperman __ Valla bilmem ki. Rotaya da girdik ama.
RedKit __ Lan rotanı .... tööbe tööbeeee... Sağa kır bakıyım sen şu rotanı. Al şu örümcek adamı.
Süperman __ Tamam kızma be batman ağbi.
Ffffffuuuyyyyt !! Örümcekadamın yanında alırlar solukları.....
Köroğlu __ Selamunaleyküm örümcek kardeş. Nassıın ? İyi misin bakalım ? Kolay gele..
Örümcekadam __ Pardon amca çıkaramadım sizi. Sen kimsiniz ?
Köroğlu __ Len iblis ! Beni çıkaramadın da şu kahramanlar ahalisini tanımadın mı ? Bunlar senin arkadaşların değil mi ?
Örümcekadam __ Aaaaa.... Süpermeeeen. Betmeeeeeen.... Peleeeee. Sharooooone Stoooone... Temel Reis, Robojop, a aaa KaraMuraaaat... valla ne diyceeemi bilemiyorum şuanda. Bakın ellerim titriyor... hEYECANDAN...
Karamurat __ Ay canım yaa. Duygulandı çocuk. Gell gel. Kıyamam... Bak seni almaya geldik. Oynamaya geldik oynamaya, düğün dernek göbek atmaya dermişim =) Hİ Hİ Hİİİİ .
Brad Pitt __ Bak örümcek adam Angelina yengen de burada. Yeni bir yarışmaya katılıyoruz. Adı da " Biri Bizi Kerizliyor. " . Ödül tamı tamına 100.000 YTL ! Anlatsana ne işin var burada gökdelenin tepesinde..??
Batman __ Seninki de soru mu şimdi Brad ? Adam örümcek. Herhalde tepelerde dolaşcak. Azizim anlatsana neden temizlik yapıyorsun senden başka yokmu temizlik yapacak ? Neden America'da değilsin ?
Örümcekadam __ Sorma Batman ağbi. Benim şerfsiz yapımcım benim sigortamı ödememiş yıllarca. Yıllarca boşa ağ atmışım tepelere, bayırlara. Eee zamanında kendi sigortamızı ödemedik kahramanlık yaptık. Sonra da ortada kaldık böyle. Yapımcı da sigortamı ödememiş, ben de Türkiye'ye Ödemiş'e taşındım. Buada da iş bulamayınca taşı toprağı altın dediler İstanbul'a ağımı attım. Burada iş ağı geniştir dediler bana. Ben de geldim temizlik şirketinde camsil olarak işe başladım ağbilerim, ablalarım ühühühhhühhüüü çok utanıyorum.
Köroğlu __ Sen utanma yiğidim, aslan parçam kader utansın... Sana bunu veba gören Amerikalılar utansın. Zaten ekonominin, doların a....na koydular. Sen boşver bize takıl hayatını yaşa.
Örümcekadam __ Tamam arkadaşlar ben de varım. Parayı kıazanıp America'ya " bir zamanlar fakir ama gururlu bir örümcek vardı bilir misin Warner Bros ? " demeye gideceğim. Hadi bakalım yolcudur örümcek bağlasan durmaz..
Johnny Bravo __ Yiihhuuuuuu. Haydiiii gidelim o parayı alalım ne duruyorsunuz ?
Örümcekadam __ İşinin deeee, temizlik şirketinin deeeee........ ( kalay kalay kalay ( SN ) ) çeker örümcek adam...
Çiuuuuuuvvvvvvvvv ( hep beraber git stüdyoya kon ) !!
Haftaya : Kahramanlarımız stütyoya giderler ve turnikeden geçip yarışma evine yerleşirler. Yarışma başlayacak ve taşlar yerinden oynayacak... Bu arada yarışmanın sunucusu Ahmet Çakar olacaktır.

Stresten kurtulmanın yolları


Stres : Stres, vücudun çeşitli içsel ve dışsal uyaranlara verdiği otomatik tepki.
Stres; fizyolojik ve psikolojik olmak üzere ikiye ayrılabilir. Fizyolojik stres sadece HPA aksı üzerinden etki gösterirken, psikolojik stres varlığında bu aksa limbik sistem de–özellikle hipokampus ve amigdala- dahil olmaktadır.
Stres maruziyetin artması; katekolaminler, adrenalin, noradrenalin ve adrenal glukokortikoitlerin sempatoadrenal salınımını artırarak katabolizmayı artırmaktadır.
Şimdi buraya kadar stresin ne olduğunu öğrendik ve tanımını yaptım sizlere. Yaşama tutunmak istiyorsak eğer bunları aşmak gerekli bence. Neden kendinizi stresin altında ezilgin hissedeceksiniz ki ? Boşver deyin geçsin.
Stresle yaşamaktan korkmayın. Bırakın o sizde kalsın. Önemli olan o stresi kabullenmektir. İki günlük dünyada anlaşmak lazım insanlarla. Zor da olsa denemeye değer belkide. Bakacaksınız ki ; herşey daha da güzel olacaktır. Kandırmışlar herkesi efendim, stresi anlamak lazım. Onu yenebilirsiniz. Mesela ; stresten uzak kalmak için neler yapabiliriz ?
__ Temiz hava alın, derin bir ohhhh çekin ve vücudunuzun hafiflediğini hissedin.
__ Yoga falan yapmaya kalkmayın o hikaye bir kere. Sırf para tuzağıdır buna para harcıyorsanız. Hani derler ya " o kadar rahatladım ki ne kadar şen im, müptelayım ben buna yahuu " . Yalaan kuyruklu yalan. İnanmayın. " Önce beyaz bir ışık geldi, sonra baktım havadayım. " . Ohha. Sen süperman'misin ? Olmaz öyle şey.
__ Yerinizden kalkın ( oturanlar için ) =)) ve zıplayın. Ellerinizi kaldırın havaya, derin bir nefes. Bak kaldı mı stres falan ? Bittiiii, geçtiiii... Oooohh.
__ Spor yapın hemen. Gideceğin yere koşarak git, dilin dışarda gel =)))) ( çünkü biliyorum koşmaktan geberdin ) :))) O kadar yersen koşamazsın tabii.
__ Arkadaşlarına espiriler yap. Birbirinize bağırarak konuşun, sonra bunu insanlık dışı bulup gülmekten yerlere yatın.
__ Sana lazım olmayan eşyaları stresini boşaltana kadar parçalara ayır. Vur yerden yere. O sırada gıcık olduğun birini düşünerek de yapabilirsin bunu.
__ Yüzüne soğuk suyu öyle bir çarp ki gözlerin kan çanağı olsun. Saçını da ıslat tara güzelce , derin bir nefes çek içine ohhh de.
__ Pencereden dışarıya bak. Gözlerin uzaklara dalsın. Çevrendeki insanları süz oradan. İyi şeyler düşün.
__ Kafana takılan, seni strese sokan düşünceleri beyninde paramparça et. Onları yakıp devirdiğini hayal et. " Güçlüyüm, ben bunları çiğ çiğ yerim hatır için " de kendi kendine.
__ Arkadaşlarına anlat seni sıkan şeyi. onunla derdini paylaş.
__Seni rahatlatıcı şarkılar dinle. Mesela aç Mozart, Bach dinle.
__ Ağırlık kaldır, onu kaldırırken stresini kaldırıp yere vuracağını düşün. Ama elindekini ayağına düşürme.
__ Kırlara git. Temiz orman havası al. Koş ormanda şarkılar söyleyerek. Çimenlerin üstünde yuvarlan. Çıplak ayakla toprağa, çimene bas. Ama dikenlere basma canın yanar strese girersin yine.
__ Yüksek bir yere çık ve aşağıya bak. Stresini ayaklar altına aldığını ve onu bir sakız gibi çiğnediğini düşün. Ama sakız dedim diye şişirmeye kalkma.
__ Yemek yap kendine. Unutmaya çalış canını sıkan şeyleri.
__İçine soğuk su doldurup küvete uzanın. Yaz ayında olsun lütfen.
__ Komedi filmleri seyret. Komik çizgi filmler aç. Sinemaya git. Geberene kadar gül, ağzın yırtılana kadar devam et buna. Ben Cem Yılmaz'ı tavsiye ederim. Bir de benim mizah bloklarımı oku, iyi gelir. ( Biri Bizi Kerizliyor gibi.... )
Bunları yapın işte. Stresten uzak kalmaya çalışın. Üzmeyin tatlı canınızı.
Düğün ola seyran ola
Ortalık şen şakrak ola
Girelim cümleden kol kola
Lütfen hadi ama...

Kardeş gibiCan gibi
Et gibi tırnak gibi
Ayrılmayalım tek gibi

Asılmasın simalar
Bozulmasın edalar
Aydınlansın semalar
Yakınlaşsın diyarlar
Kardeş gibi can gibi
Aynı sefadan gibi
Çıkarır yılanı tatlı dili
Barışsın artık küs gibileri...

Gökhan Cenker

Evli erkeğin evrimi


Evliyim.... Evliyiz...Evlisin... Evlisiniz...Evli... Evliler...
Evlilik denen mübarek şey hayatımıza gireli pek bir değiştik allasen. Canım-cicim ayları başladığında ne kadar da mutlu ve kutlu idik. Neşe doluyordu insan belki de. İlklerin tadı bir başkadır hayatta. İlk olan, tazeliğini koruyan değer ve buna eşdeğer varlıklara nekadar da kiber ve sevecen yaklaşırdık. Üzerinden geçen aylar ve bunların büyüğü yıllar bunları her zaman geçiminde biraz daha süpürüp almıştır. Şimdi ne oldu ? İnsanlar mı değişti yoksa bizim düşüncelerimiz mi azalmaya başladı ? Nerede kaldı o aşkım, bebeğim kokan sevgili dialogları ? İş derdi, geçim sıkıntısı, çocuğun ihtiyaçları, gerekenler filan derken bir de baktık kalmamış sevgi, kalmamış aşk.

Belki içimizde sevgi vardır ama bunu göstermeye fırsat tanımamıştır hayat. Hayat çok acımasız oldukça bunları söylemeye ya üşeniriz ya da unuturuz. Hepsinin sebebi belki de sıkı hayat tempomuzdur ne biliyorsunuz ? Ama bize de hakverin bayanlar ya. Sizin için canımız çıkıyor akşama kadar ya. =)) Eve para götcez deye. Tamam siz de haklısınız, evde çocuk, çamaşır, bulaşık derken sizin de fosiliniz çıkıyor. Karşılıklı ayarlayalım şu işleri. Ama sevgi heryerde yaşanmalıdır. Yer, mevki, ortam, pozisyon tanımamalı her daim kendini suyüzünde tutabilmelidir. Yoksa sadece aynı evde yaşayan iki insan olarak hayatlarımızı, ömrümüzü harcar gideriz. Şimdi bu anlattığım olaylara müteakip nacizane bir mizahi yaklaşımda bulundum. Okuyup ağlanacak halimize gülelim mi biraz da. Hadi bakalım.

*** Evli Erkeğin Evrimi

6. hafta: Seni seviyorum 6. ay: Tabii ki, seni seviyorum 6. yıl: Seni sevmesem çoktan çeker giderdim

6. hafta: Aşkım, ben geldim 6. ay: Selam! 6. yıl: Annen ne yemek yapmış?

6. hafta: Zahmet etme, ben açarım 6. ay: Ben açayım mı kapıyı? 6. yıl: Yahu şu kapıya baksanıza!

6. hafta: Sevgilim, Ayşe telefonda 6. ay: Seni arıyorlar 6. yıl: Telefoooon!

6. hafta: Zor bir çocukluk geçirmişsin 6. ay: Senin anan da cins ha 6. yıl: Ulan tam da anana çekmişsin

6. hafta: Bu yaz seni Venedike götüreceğim 6. ay: Tatilde Ankara ya gitsek ne olur? 6. yıl: Niye, evin suyu mu çıktı?

6. hafta: Bu yüzüğü inşallah seversin 6. ay: Resim çerçevesi aldım, her zaman lazım 6. yıl: Şu parayla kendine bir şey al

6. hafta: Hangi filmi görmek istersin? 6. ay: Evita ya gidelim mi? 6. yıl: Evita yı gör, ben çok beğendim

6. hafta: Üzülme sevgilim, leke yapmaz 6. ay: Dikkat etsene yahu! 6. yıl: Amma da sakarsın be kadın!

6. hafta: Ben pek bu fikirde değilim 6. ay: Bu konuda yanlış düşünüyorsun 6. yıl: Saçma sapan konusma, Alla sen

6. hafta: Yaptığın yemeklere de bayılıyorum 6. ay: Bu akşam ne yiyoruz? 6. yıl: Gene mi makarna!

6. hafta: Bir şey içer misin? 6. ay: Bir Martini içerim 6. yıl: Gene buz koymayı unutmuşsun

6. hafta: Bu elbise sana çok yakışmış 6. ay: Bir elbise daha mı aldın? 6. yıl: Kaç para verdin buna?

6. hafta: Özür dileyecek bir şey yapmadın ki 6. ay: Biraz dikkat etsene be kızım 6. yıl: Hay senin eline...

*** KayNak Alıntı Zımbırtısı : dabılyu dabılyu dabılyu nokta takil nokta net

Muazzez ile Sezai'nin acıklı hikayesi...


Yakar da nâr olur içerde
Girer de çıkmaz zihinlerde
Küllenir, savrulur yellerde
Öldürür zat'ı AŞK diye diye...
Olur da bir kez şimşek gibi çakar
Bahçelerde güller solar
Soldukça mazinde coşar
Kokusu burnunda tüter AŞK diye diye...

Gökhan CENKER

Kimi aşklar vardır ; üzerinden seneler de geçse bitmez, unutulmaz. Güller solsa da o aşk solmaz, şarap gibi alevlenir değerlenir. Gül-i zâr olur bahçelerde, kenetlenir buğulanır tozlu yüreklerde. Ama o kalp asla onun için çarpmaya doymaz, üşenmez. İşte bu aşka nazire yapan bir AŞK HİKAYESİ... Bu hikaye Muazzez ile Sezai'nin acıklı hikayesi...
( Bu hikaye www.notsayfam.blogspot.com'dan alıntıdır ! )
Mona Roza :
Belki de mahşeri kalabalığa okunan bu şiirin hangi hislerle yazıldığını tahmin bile edemezsiniz? Bilinen gerçekleri ard, arda sıralamak sizleri aydınlatabilir. Dilenirse şairimiz hakkında kısaca bilgi vererek konuya girmek istiyorum.Şöyle ki; şiirimizin yazarı Sezai Karakoç ilk, ortaokulu ve liseyi Diyarbakır, Gaziantep, K.Maraş’ta tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal bilimler fakültesini kazanır. Ve gider, gider ama başına geleceklerden veya başına getireceği olaylardan habersizdir.Neden sonra başlar okula dersler devam ederken şairim gönlünü kaptırır bir muhacir kızına ve işte bütün mesele başlar, başlar ki ne başlar. Sonu olmayan bir başlangıçtır. Kısa bir süreden sonra dayanamaz ve kendini o kıza açmaya karar verir. Uzun bir tasavvurdan sonra istediği gibi yapar ve gönlünde biriktirdiği aşkı artık kaldıramaz olmuştur. Teklifine ret cevabı alma riski yüksek olduğu halde bırakır kendini uçsuz bir ummana. istediği cevabı alamamıştır, bu samimi Anadolu çocuğu kırılmıştır işte o an. Lakin bu kırgınlık uzun sürmez (çünkü uzunu daha başlamamıştır.) Azimle tekrar deneyecektir. Lakin istediği gibi hiç olmayacaktır. Ve bu hep böyle sürer gider. Ta ki gelir, gelir ve bir yerde tıkanır işte bu tıkandığı yer 4. sınıf olur. Ama o samimi delikanlı hiç pes etmemiştir. Tam dört yıl hep istemiştir onu, kendinden. Ama istediği hiç olmamıştır. Belkide bir gün olacaktır.! Artık okul bitmek üzeredir. Tam dört yıl geçmiştir. Geçmiştir, ya delmişte geçmiştir kimi sineleri.Mezuniyet merasimi düzenlenmektedir Ankara üniversitesinde, öğrenciler 4 yılın yorgunluğunu, bitirmenin sevinciyle bu merasimde birleştirecektir. Lakin birleştiremeyenler de vardır. O mahşeri kalabalıkta onlar gerçekle yapışmış yüreklerini koyacaklardır ortaya. İşte burada Sezai Karakoç onların hepsine tercüman olacaktır o mükemmel ve emsalsiz sevgisiyle .Bu programda Sezai Karakoç yazdığı şiiriyle yerini almıştır. Ve de işte o beklenen an gelir çatar. O yılların gerçekleri bir şamar gibi patlar orada ve sesi yankılanır Ankara sokaklarında.Sezai Karakoç anons edilir. Yazdığı şiiri okumak üzere. Ankara siyasalın önü ana baba günü gibidir herkes ordadır bütün hocalar öğrenciler ve hatta misafirler lebalep dolup taşmıştır merasim alanında. Sezai Karakoç şöyle bir kalabalığa bakar o buğulu gözlerle, gönlünde yer alamadığı insanı aramaktadır mahşeri kalabalık içinde ve şiirini okumaya başlar.
Mona roza siyah güller ak güllerGeyve’nin gülleri beyaz yatakKanadı kırık kuş merhamet isterAh senin yüzünden kana batacakMona roza siyah güller ak güller …
Şiir bitene kadar kalabalıktan hiç ses gelmez olur, ta ki son kıtayı okuyana dek ve kalabalıkta müthiş bir uğultu patlar. Herkes bir birine bir şeyler sormaktadır ama sadece bilinen bir gerçek var ki herkes bu şiirden çok etkilenmiştir hele biri var ki gönlünde fırtınalar kopmuştur tam dört yıl sonra geçte olsa anlamıştır ve işte o uğultunun arasından bir kız öğrenci sıyrılır kürsüye yaklaşır dört yılı harab eden ve sonrasını da edecek olan kişidir o, o MUAZZEZ AKKAYA’ dır. Ağlayarak ve yalvarmalı bir sesiyle-ben seni kabul ediyorum der.Ama çok geçtir artık çünkü bu samimi gencin bu ağır aşka dayanacak takati kalmamıştır kürsüye dönerek -şimdi de ben kabul etmiyorum derne derece yürekten gelerek söylediği tartışılır ama beklide bir intikamdır , beklide ilk defa gururu aşkının önüne geçmiştir delikanlının. Ve bir daha Muazzez Akkaya’yı hiç kimse görmemiştir çünkü o ret cevabının ardında intihar etmiştir. Doğruyu geç bulup erken kaybetmek buna denir galibaŞimdi Sezai Karakoç 65-70 yaşlarında ve hiç evlenmemiş, hiç gönlüdeki o muazzam yere dokunmamıştır.

hAYAT bOŞ oLSA DA SEN yAŞAMAYA dEVaM ET


bEN CENKER. GÖKHEN CENKER. 27 YAŞINDA EVLİ ve HAYATI NEŞELİ YAŞAYIM SONLANDIRMAYA YÖNELİK YAŞAYAN BİR İNSAN SURETİNDEYİM...

Dam Üstünde Saksağan Vur Beline Beline



Ben Cenker. Gökhan Cenker. Evli, 27 yaşında delikanlı denecek formattayım. Hayatı dolu ve neşeli yaşamayı yeğlerim. Gerisi fasa fiso bence.